Gräddkola som är hemmagjord är för många ett krav i juletider. Med det här receptet på gräddkola från Arla kan du julbaka fantastiskt goda kolor.
Ingredienser till gräddkola
För att baka ca 32 stycken gräddkolor behöver du följande ingredienser:
- Smör – 100 gram
- Syrad grädde 30% – 2 dl
- Strösocker – 3 dl
- Ljus sirap – 1 dl
- Salt – 1/2 tesked
Gör så här för att baka gräddkola
- Börja med att placera bakplåtspapper i en form
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, rör ner syrad grädde, socker och sirap. Rör ordentligt till sockret har löst sig.
- Koka på medelvärme till du når en temperatur om ca 124 grader alternativt tills gräddkola-smeten klarar av kulprovet.
- Häll upp smeten i formen med bakplåtspappret och strö över salt. Låt stelna, gärna över natten i rumstemperatur.
- Skär upp i bitar!