Gräddkola

Breadcrumb Navigation

Gräddkola som är hemmagjord är för många ett krav i juletider. Med det här receptet på gräddkola från Arla kan du julbaka fantastiskt goda kolor.

Ingredienser till gräddkola

För att baka ca 32 stycken gräddkolor behöver du följande ingredienser:

  • Smör – 100 gram
  • Syrad grädde 30% – 2 dl
  • Strösocker – 3 dl
  • Ljus sirap – 1 dl
  • Salt – 1/2 tesked

Gör så här för att baka gräddkola

  • Börja med att placera bakplåtspapper i en form
  • Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, rör ner syrad grädde, socker och sirap. Rör ordentligt till sockret har löst sig.
  • Koka på medelvärme till du når en temperatur om ca 124 grader alternativt tills gräddkola-smeten klarar av kulprovet.
  • Häll upp smeten i formen med bakplåtspappret och strö över salt. Låt stelna, gärna över natten i rumstemperatur.
  • Skär upp i bitar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *